Wilier Cento10 AIR
Wilier Cento10 AIR

Specificaties

Filiaal Archipelweg
Merk Wilier
Aanbiedingen fietsen Aanbieding Race
Afmontage Shimano Ultegra
Model Cento 10 Air
Gebruik Race
Jaar 2017, 2018
Materiaal Carbon
Uitvoering Heren

Beschrijving

Er zijn niet veel fietsenmerken die kunnen zeggen dat ze al 110 jaar bestaan. Wilier kan dat wel en dat vieren ze met de Cento10Air. De Cento werd geïntroduceerd bij hun 100 jarig bestaan, tel er 10 bij op, et voila.

De Cento10Air is aero, dat zie je eigenlijk al meteen. De naam verraad het ook al natuurlijk, maar de vormen van de buizen zijn weinig verhullend. Wilier geeft echter aan dat het een lichtgewicht is en nog comfortabel is ook. Voor de aerodynamica hebben ze de NACA methode aangehouden. Denk aan druppelvorm en vliegtuigvleugels. De punt die je krijgt met die vorm kan je verwijderen met weer een andere methode; de Kamm Tail. Je behoudt het aerodynamische voordeel, maar het scheelt gewicht en bevordert de stijfheid.

De versnellingskabels zijn volledig geïntegreerd en er zijn dezelfde aerodynamische principes gehanteerd als bij de rest van het frame. De remkabels gaan niet helemaal binnendoor. Opvallend toch wel voor een dergelijke fiets is dat hij ruimte biedt voor 28mm bandjes. Bredere banden zijn populair, maar voor een aero-racer is 28mm best speciaal.

De fiets is voorzien van Shimano Ultegra 2x10 

De Wielen

De Mavic Cosmic Pro Carbon wordt al meer dan 10 jaar met dezelfde velgen geassembleerd. Tot afgelopen jaar. Nu is er dan eindelijk een opvolger voor de bekende V-vorm velgen. Voor 2017 zijn de velgen eveneens wat verlaagd van 50mm naar 45mm en hebben een breder U-vorm profiel voor een verbetering van de aerodynamica. Daarbij is de interne velgbreedte aangepast en worden de wielen nu met 25mm banden geleverd. Naast een verbeterde aerodynamica komt dit ook het rijcomfort ten goede. De body maakt tegenwoordig gebruik van een ratchetsysteem met de naam Instand Drive 360 die de duurzaamheid enorm verhoogt ten opzichte van zijn voorganger. Deze body heeft een zeer klein aangrijpmoment van slechts 9 graden.

Fietsnummer: 12406

Wilier Cento10 AIR

Racefiets 2017/2018 - 12406
6.199,
4.959,
U bespaart 20%
Reserveer direct
Bevestig reservering

Reserveren nu mogelijk! Het is bij dit model mogelijk om de fiets te reserveren. Wij nemen dan eerst contact met u op om de juiste maten door te nemen, alvorens wij de bestelling actief maken. Tevens kunnen we u dan gelijk melden wanneer de fiets voor u gereed staat.

Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Meer informatie over deze fiets?

Stel d.m.v. onderstaand formulier direct uw vraag. Wij proberen z.s.m. contact met u op te nemen!

Captcha aan het laden...
Versturen